Lue lisää ilmanvaihdon puhdistuksesta

Yleinen ennakkokäsitys, että ilmanvaihtojärjestelmien puhdistus on monimutkainen, pölyinen, aikaa vievä ja kallis työ, ei pidä paikkaansa.
Tosiasiassa on ilmanvaihtojärjestelmien puhdistus asiakkaan näkökulmasta melko helppoa, yksinkertaista ja edullista. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ventilatsioonipuhastus

K:Aiheuttaako ilmanvaihtojärjestelmien puhdistus tiloihin pölyä ja likaa?

V: Ei

Ennen ilmanvaihtojärjestelmän puhdistusta harjaksilla yhdistämme ilmanvaihtoputkistoon alipainelaitteen (ks. oheinen kuva).
Alipainelaite sijoitetaan sopivaan paikkaan sisätilassa ja yhdistetään taipuisan letkun avulla puhdistettavaan ilmanvaihtoputkistoon.
Ilmanvaihtoputkien läpi työnnetään pyörivät nailonharjakset, jotka poistavat putkistosta siihen pinttyneen pölyn ja lian, joka taas "imetään" kuvassa näkyvän alipainelaitteen suodattimeen.

AirSmile OÜ:n ilmanvaihtojärjestelmien puhdistusammattilaiset huolehtivat aina siitä, että tilat, joissa työskennellään, jäävät töiden loputtua puhtaiksi! 

K: Edellyttääkö ilmanvaihtojärjestelmien puhdistus minulta asiakkaana erityistä esivalmistelua?

                                                          V: Pikemminkin ei

Jotta voimme ilmanvaihtojärjestelmän puhdistaa, asiakkaan pitää varmistaa työntekijöillemme pääsy tiloihin, joiden läpi ilmanvaihtoputkisto kulkee, samoin pääsy ilmanvaihtolaitteistoon. Lisäksi tarvitsemme sähkövirtaa.
Jos ilmanvaihtoputkistoon on asennettu puhdistusluukut, olisi hyvä mahdollistaa pääsy myös luukkujen luo.
Mikäli kohteessa ei ole sähköjä, ilmoita meille siitä ennen töiden aloittamista, jotta tiedämme ottaa mukaamme oman sähkögeneraattorin.

Ventilatsioonisüsteemide puhastamine

K: Mitä laitteita AirSmile OÜ käyttää ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksessa?

V: Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistamisessa ovat tärkeimmät työvälineet oheisessa kuvassa näkyvät laitteet ja kojeet.
Työ toteutetaan sähkökäyttöisten puhdistuslaitteiden eli harjalaitteiden avulla, pienemmissä putkissa ja ahtaissa olosuhteissa käytämme akkuporakoneeseen liitettävää harjavaijeria.

Ilmanvaihtoputkien läpi työnnetään pyörivät nailonharjakset, jotka poistavat putkistosta siihen pinttyneen pölyn ja lian, joka "imetään" alipainelaitteessa olevaan suodattimeen. 

Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistaminen on kallista ja aikaa vievää homma, joten miten voin selvittää, tarvitseeko ilmanvaihtojärjestelmäni puhdistusta?

K:

Onko ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus kallista?

V: Keskikokoisen, noin 200 m2 omakotitalon ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksen hinnat alkavat 160 eurosta. Tässä yhteydessä tulee kuitenkin ottaa huomioon, että järjestelmä puhdistetaan 1–4 vuoden välein.
Lisäksi haluaisin korostaa, että ilmanvaihtojärjestelmän puhtaanapito takaa hyvän ilmanlaadun tiloissa ja eliminoi likaantuneista ilmanvaihtokanavista johtuvat terveysriskit. 

K:

Kuinka kauan ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus kestää?

V: Ottamalla taas esimerkiksi n. 200 m2 omakotitalon, niin sen ilmanvaihtojärjestelmän puhdistamiseen kuluu ihanteellisissa olosuhteissa pari–kolme tuntia, ja monimutkaisimpien järjestelmien tapauksessa enintään yksi työpäivä.

K:

Tarvitseeko ilmanvaihtojärjestelmäni puhdistusta?

Ensinnäkin täytyy selvittää, onko (ja jos on, niin milloin) kyseistä ilmanvaihtojärjestelmää puhdistettu.
Jos rakennus on uusi, kannattaa ensin selvittää, onko ilmanvaihtokanaville suoritettu rakentamisenjälkeinen puhdistus – tämä on ratkaiseva seikka, koska rakennustöiden aikana putkistoon joutunut rakennuspöly tekee siitä lialle moninkertaisesti alttiimpaa.

Helppo tapa putkiston puhdistustarpeen selvittämiseksi on avata yksi sisäkatossa oleva ilmanvaihtoaukko (eli läppä).
Jos siihen on kertynyt likaa ja pölyä, on erittäin todennäköistä, että myös ilmanvaihtoputkistossa on tällainen likakerros, joka on poistettava järjestelmästä.

Sen, että ilmanvaihtojärjestelmä on likainen ja pölyinen, osoittavat myös pölyrenkaat tuloilma-aukkojen ympärillä tai ilmanvaihtolaitteen suodattimien huono kunto.

Edellä kuvattujen tapojen lisäksi AirSmile OÜ tarjoaa puhdistustarpeen selvittämiseksi myös ilmanvaihtojärjestelmien kameratutkimuksia. 

Ketkä suorittavat ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksen?

Yrityksemme suurin voimavara on omistautunut ja osaava henkilökunta. Työntekijöidemme osaaminen perustuu jatkuvaan koulutukseen ja ammattitaidon kehittämiseen. Ylläpidämme henkilöstömme hyvinvointia, varmistamalla motivoivan työympäristön ja turvalliset työolosuhteet.
Suhtaudumme työhömme erittäin vakavasti, olemme tunnollisia ja teemme joka päivä kaikkemme ollaksemme alan paras osaaja – vain niin voimme tarjota huipputason palvelua asiakkaillemme! 

Airsmile meeskond

TERVETULOA! OLEMME AIRSMILE OÜ:N TIIMI

Olemme erikoistuneet ilmanvaihtojärjestelmien puhdistamiseen.
Tilaa ilmanvaihtojärjestelmäsi tarkastus ja puhdistus jo tänään!

Kuka sitä tarvitsee?

• Asuinrakennukset
• Omakotitalot
• Teollisuusrakennukset
• Majoituslaitokset
• Ateriapalvelutilat
• Kaupankäyntirakennukset
• Palvelurakennukset
• Terveydenhoitorakennukset
• Koulut, tiede- ja kulttuurilaitokset
• Urheilu- ja terveyskeskukset
• Toimisto- ja hallintorakennukset 

Mitä hyötyä siitä on?

• varmistatte tiloissa tehokkaamman ilmanvaihdon
• terveellisempi työympäristö henkilöstölle
• vähennät ilmassa kiertävien haittahiukkasten määrää
• tehokkaampi höyryn, savun ja hajujen poisto
• paloturvallisuutta ja terveyttä koskevien vaatimusten noudattaminen
• poistatte ilmanvaihtokanavista haitalliset yhdisteet ja epäpuhtaudet 

Miksi ilmanvaihtokanavat täytyy puhdistaa?

• Ilmanvaihdon puhdistus on paloturvallisuusvaatimusten mukaisesti pakollista. Ko. velvollisuus perustuu Viron paloturvallisuuslain 27 §:ään. Laitteiden ja järjestelmien puhtauden tarkastavat myös terveydensuojeluvirasto ja pelastuslaitos.

• Suurkeittiöiden ilmanvaihto- ja liesituuletinjärjestelmien säännöllinen puhdistus ja huolto varmistaa paloturvallisuuden.

• Ilmanvaihdon puhdistus varmistaa terveellisen työympäristön!

01.

NYKYAIKAISET TYÖKALUT

Käyttämämme puhdistuslaitteet ovat nykyaikaisia, ammattimaisia ja turvallisia. Tavoitteenamme on hyvä ja sujuva yhteistyö hintatarjouksesta aina oikea-aikaisen ja laadukkaiden töiden luovuttamiseen asti. Käytössämme on myös parhaat tarkastus- ja puhdistusvälineet alan huippuvalmistajilta.

02.

KOULUTETTU HENKILÖSTÖ

Yrityksemme suurin voimavara on omistautunut ja osaava henkilökunta. Työntekijöidemme osaaminen perustuu jatkuvaan koulutukseen ja ammattitaidon kehittämiseen. Ylläpidämme henkilöstömme hyvinvointia, varmistamalla motivoivan työympäristön ja turvalliset työolosuhteet.

03.

JOUSTAVA TYÖAIKATAULU

Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille hyvää ja sujuvaa yhteistyötä joustavalla aikataululla, hintatarjouksesta aina oikea-aikaisen ja laadukkaiden töiden luovuttamiseen asti.