Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus ja suodattimien vaihto

40 % sisäilman epäpuhtauksista pääsee tiloihin ilmanvaihtolaitteiston kautta. Tuloilmasuodattimia vaihdetaan usein liian harvoin, minkä vuoksi epäpuhdasta ilmaa saattaa virtaa sisään suodattimen vierestä. Tuloilman laatua heikentää myös laitteen valmistuksen, kuljetuksen, varastoinnin ja asennuksen yhteydessä sen sisäpinnoille kertynyt lika, joka on hyvä kasvualusta erilaisille mikrobeille. Tässä tapauksessa on ilmanvaihdon puhdistus tärkeää.

Miksi ja miten puhdistetaan?

Ilmanvaihdon puhdistaminen on pakollista!

Ilmanvaihdon puhdistus on paloturvallisuusvaatimusten mukaisesti pakollista. Ilmanvaihtoputkistoon kertyneen pölyn ja ym. herkästi syttyvien materiaalien välityksellä palo leviää tuuletuskuilussa uskomattoman nopeasti koko rakennukseen.

Puhdistamaton ilmanvaihtojärjestelmä on terveysriski

Ilmanvaihdon puhdistus

Amerikkalaisen allergologiainstituutin tutkimuksista selviää, että 50 % kaikista sairauksista on aiheutunut tai voimistunut huonosta sisäilmasta, joka puolestaan on seurausta puhdistamattomasta ilmanvaihdosta .

Puhdas ilma ja terveellinen työympäristö

Laskelmien mukaan on ilmanvaihtokanavien sisäpinta-ala noin 10 % tilan lattiapinta-alasta. Kun lattiat puhdistetaan vähintään kerran viikossa, niin ilmanvaihtoputki, jonka tehtävänä on välittää meille elintärkeää raitista ilmaa, on usein jätetty puhdistamatta rakennuksen koko käytössä olon ajan. Ilmanvaihdon puhdistus varmistaa terveellisen työympäristön!

Miten puhdistetaan?

Tuuletuskanavat ja -laitteet puhdistetaan mekaanisesti harjaamalla ja/tai paineilmalla, erityisiä liuottimia käyttämällä. Puhdistuslaitteiden harjojen rakenteen ansiosta ne pystyvät puhdistamaan niin jyrkät kulmat kuin myös ahtaat paikat. Pyörimissuunnan vaihtomekanismin avulla harja kääntyy kanavan nurkissa tarvittavaan suuntaan.
Kanavassa alipaineen tuottamiseen käytämme tehokkaita alipainelaitteita, joiden teho on 2500–8000 m³/h. Niissä on poimusuodattimet, joiden tehtävänä on myös lian kerääminen. Koska alipainelaitteesta poistoilmaa ei ole mahdollista johtaa ulos rakennuksesta, on laite varustettu hieno- tai mikrosuodattimella. Alipainekone tuottaa kanavaan teholtaan myrskynpuuskaa muistuttavan, 15–30 m/s liikkuvan ilmavirran, joka poistaa irtiharjatun lian kanavasta kauttaaltaan. 

Ventilatsiooni puhastus

Ventilatsiooni puhastus Tallink laeval

ventilatsiooni puhastus

Ventilatsioonisüsteemi puhastus Tallink laeval

ventilatsiooni puhastamine

Ventilatsiooni puhastus ning (matt)filtrite vahetus Laagri VEHO autoremonditöökojas

korterelamute korstnalõõride puhastus

Korterelamute korstnalõõride puhastus / Ventilatsioonišahtide puhastamine